Това беше обявено на работната среща на тристранния съвет за сътрудничество в образованието към Столичната община от началника на отдел "Образование" Камен Йорданов.
Столичната община ще предложи на новия общински съвет през декември да гласува средства за подпомагане на транспорта на учителите до работните им места. Парите ще се изплащат със задна дата от първи октомври. От идващата година учителите ще получават пари за транспортно подпомагане ежемесечно, като се обсъжда вариант дали те да са към заплатата им, или като карта за пътуване в градския транспорт.
Реализираните икономии за годината от фонд "Работна заплата" в столичните училища ще бъдат изплащани като допълнително материално стимулиране в края на година. Според Йорданов средствата ще са повече от тези, които са реализирани през миналата година. Столичната община е вложила в капитални ремонти на сградния фонд на общинските училища 30 милиона лева за тази година. В тристранния съвет за сътрудничество в образованието към Столичната община участват представители на Съюза на българските учители към КНСБ, Независимия учителски синдикат към КНСБ, синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа", Съюз на работодателите в системата на народната просвета в България и Сдружението на директорите в средното образование в България.