Ограниченията ще са същите, както и при първия тур миналата неделя. Заради тях и дъжда в понеделник трафикът в центъра беше ад. Придвижването дори от близките квартали отнемаше повече от час. Все пак общината не се съгласи с искането на ЦИКМИ центърът да се затвори за две седмици, припомня в. "Сега".
Забраните за паркиране и движение по определени улици отново ще важат "до отпадане на необходимостта", както беше обявено и миналата седмица. От неделя за неопределено време няма да може да се паркира пред вход А-3 на НДК, на разрешената за коли част от бул. "Витоша" до бул. "Пенчо Славейков", по бул. "Фритьоф Нансен", по бул. "Цар Освободител" и по ул. "Княз Ал. Батенберг". Забранени за автомобили от 18 ч. в неделя ще бъдат бул. "Витоша" от бул. "Пенчо Славейков" до бул. "Патриарх Евтимий", ул. "Фритьоф Нансен", а още от 7 ч. сутринта - бул. "Цар Освободител" от площад "Независимост" до ул. "Раковски".
В неделя в София отново ще е забранена продажбата на алкохол от 6 ч. сутринта до 20 ч.
В охраната в столицата в изборния ден ще се включат близо 1750 полицаи, съобщи за БТА ръководителят на "Охранителна полиция" в столицата Георги Златков. В събота вечерта, както и на първия тур, полицаите ще заемат местата си за охрана на местата за гласуване. Районът около сградата на парламента на пл. "Ал. Батенберг" ще бъде отцепен.
Българските граждани с изгубени документи за самоличност ще могат да гласуват с временни удостоверения. Министерството на вътрешните работи е разпоредило на звената "Български документи за самоличност" към Столичната дирекция "Полиция" (СДП) и областните дирекции "Полиция" (ОДП) в страната да съдействат на всички български граждани, които желаят да упражнят правото си да гласуват. Звената за издаване на документи за самоличност ще работят с увеличено натоварване в седмицата преди втория тур на изборите и на пълен работен ден на 3 и 4 ноември. Удостоверенията ще се издават при изгубен, откраднат, повреден или унищожен документ за самоличност /лична карта и лични (зелени) паспорти/ и невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 2 ноември. За целта до 15.00 часа на 4 ноември желаещите трябва да подадат лично молба за издаване на удостоверение в СДП, ОДП или в РПУ. От 15.00 часа до 17.00 ч. в неделя молби се подават само в СДП, ОДП и всички РПУ към СДП.