Поправката на ключовия столичен булевард е планирана за лятото на следващата година, когато трафикът в града е най-слаб..
"Ремонтът на "Дондуков" е заложен в програмата за 2008 г., тъй като тази част от пътя е в много лошо състояние. Конструкторите ще решат как и кога, но паветата трябва да бъдат махнати, защото са хлътнали надолу и разбиват колите на столичани.", обясни пред в. "Монитор" зам.-кметът по транспорт Велизар Стоилов.
Освен сивите павета по "Дондуков", ще изчезнат и жълтите пред Министерски съвет. Според плана за Западното направление на София там ще стане пешеходна зона и ще бъдат направени алеи с цветя и зеленина. Колите пък ще минават покрай Президенството, където платното ще стане двупосочно. Така ще се осъществи връзката от "Дондуков" към булевардите "Тодор Александров" и "Мария Луиза".
Освен от "Дондуков", в кметството умуват дали да махат паветата по " Цар Борис III" в участъка от Горнобански път до ул. "Арбанаси". Сивите късове там са потънали надолу, тъй като оттам влизат тежки тирове към града.