“Паркинги и гаражи“ вече внесе писмо в Комисията по финанси и бюджет на Столичния общински съвет /СОС/, с което предлага размерът на сумите за т. нар. репатриране на автомобили, паркирани в нарушение на правилата, както и за поставянето на скоби на такива автомобили, да бъде променен с решение на СОС, предаде БТА. Според изпълнителния директор на дружеството Николай Александров последната промяна на цените е направена на 1 юли 1999 г. От тогава до момента са се увеличи заплатите, разходите за горива, както и всички останали консумативи, които са необходими за извършването на дейностите по извозването на автомобили, паркирани в нарушение и поставянето на скоби на такива автомобили, се посочва в писмото.
Актуалната себестойност за извозването на автомобил е 53.10 лева, показват разчетите на фирмата. Предложението на дружеството е стойността на тази услуга за граждани да стане 76 лева при сегашна цена от 29 лева.
Себестойността на поставянето на скоби вече е 15.96 лева, а предложението е СОС да определи цена, различна от досегашната - 10 лева.
Според Александров до този момент дружеството компенсира по-високата себестойност на услугите, които извършва, с цената за 960-те места “Служебен абонамент“ за паркиране. Фирмата е направила допълнителни разходи за закупуването на 75 четци, които да разпознават автомобилите, чието паркиране се заплаща чрез мобилен телефон.
Все още не е намерено подходящо решение за 15-те хиляди заведения и около 6-те хиляди входа на гаражи в столицата, които неправомерно заграждат места за паркиране, посочи Александров.