Момичето е било блъснато на кръстовището на булевард "Дондуков" и "Васил Левски". Самоличността на загиналата, която е на видима възраст около 20-23 години, все още не е установена. Платното за движение в посока Сточна гара е затворено. Момичето е починало на място от тежка черепно-мозъчна травма и множество счупвания. По думите на очевидците, автобусът просто е завивал бавно надясно. Пътниците не са усетили сблъсъка. Шофьорът е спрял рязко. Още не е ясно дали момичето е пресичало на светофара или е чакало автобуса да мине и случайно се е подхлъзнало. След 4 минути е дошла линейка и е установила, че блъснатата е починала на място.
Полицаите правят оглед. Линейката е вдигнала трупа в 10:40 ч. Шофьорът стоеше в автобуса, подпрял глава с ръцете си. Той работи от 3 месеца в столичния автотранспорт, но е с дълъг стаж и отговаря на всички изисквания за работата, която върши, каза директорът на СКГТ Асен Добранов, цитиран от БНР.„Вината не е точно негова, но както и да е. Действително шофьорът е от скоро в градския транспорт - от 3 месеца. Той е около 40-годишен и не е за първи път шофьор и това, че работи при нас от 3 месеца, нищо не значи," категоричен е директорът на СКГТ.
Асен Добранов допълни още, че според очевидци момичето е тичало на червено и най-вероятно е била бутната от преминаващите коли, след което е паднала под автобуса.