Има решение на съда, има решение на общинския съвет и ще започнем изпълнението им, каза по-късно пред журналисти Борисов, предаде БТА.
Сагата със събарянето на гетото в "Баталовата воденица" датира още от години. През 2006 г. кметът Борисов опита да изсели ромите от там и да ги настани в "Овча купел", но тогава жителите там въстанаха срещу това намерение. Така до днес въпреки съдебното решение, катуните на ромите насред София, продължа да са там.
На въпрос дали могат да се очакват отново протести срещу премахването на гетото Борисов отговори: "Моите уважения към всички, но аз не мога да направя София приют на всички бедни от България, които нямат къде да живеят и какво да ядат и идват тук, за да им намерим жилище, защото считам, че това е порочна практика".
Столичният кмет заяви още, че обсъжда с главния архитект на София Петър Диков въвеждането на строителна забрана в още няколко района на столицата. Той посочи, че единият от тях ще бъде "Студентски град". Там наскоро бе съборено ромското гето (виж линка).