Там те ще получават удвоено месечно възнаграждение - между 600 и 1000 лева, обяви на брифинг министър Василев, предаде news.bg.
Регистрацията за конкурса за младши експерти стартира днес и ще продължи до 14 септември тази година. Това става по електронен път чрез попълване на онлайн-бланка на сайта на МДААР. Изискванията към кандидатите са да имат завършено висше образование степен бакалавър или магистър, или завършен колеж със степен професионален бакалавър. Няма специално изискване за натрупан професионален опит.
Самият конкурс ще се проведе от 29 септември до 3 октомври в тестови центрове в пет града на страната - София, Варна, Пловдив, Велико Търново и Бургас.
Кандидатите ще се явяват на два вида изпитни тестове - основен и специализиран. Всички, които успешно преминат конкурса, ще станат част от националната база данни, от която всяка администрация може да си търси подходящи кандидати.
До този момент на трите предишни конкурса за младши експерти са се явили общо 1536 кандидати, от които вече има 94 назначени младши експерти в 41 администрации.
Припомняме, един от основните упреци на Еврокомисията към нас е липсата на кадрови потенциал за работа по еврофондовете.