Това заяви изпълнителният директор на дружеството Петко Милевски пред журналисти, след като даде показания по делото срещу бившия изпълнителен директор на дружеството Валентин Димитров.
Милевски добави, че щом това писмено разпореждане дойде от министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров, ще започне преизчисление на това, което е било наречено "загуби на дружеството".
Милевски каза още, че не се притеснява от проверката в "Топлофикация". Той заяви, че тя е била назначена в момент, в който е установено, че има отклонения от обичайните параметри на някои от абонатите. По думите на Милевски, това не е необичайно, тъй като подобни отклонения се случват. Той добави, че тази година потреблението на парно в София е с 11.5 процента по-ниско. По думите му, причината за това е скорошната газова криза, тъй като тогава дружеството не е работило с пълна мощност.
Милевски заяви, че цената на топлоподаването не е била повишавана с 34 процента за последните 15 години. Той посочи, че трябва да се види как "Топлофикация" ще бъде компенсирана от този "ценови шок", който имал отрицателен резултат върху дружеството.
Той каза още, че няма смисъл да има толкова висока цена на парното, ако парите не могат да се съберат от абонатите.