От 8.00 ч. на 1 март до 8.00 ч. на 6 март се забранява влизането на превозни средства по западното пътно платно на бул. "Княгиня Мария Луиза" между ул. "Екз. Йосиф" и бул. "Т. Александров". Движението ще се извършва по източното пътно платно само в посока Централна гара, съобщиха от Центъра за градска мобилност, предаде БТА.

От 8.00 ч. на 6 март до 24.00 ч. на 31 декември 2011 г. се забранява влизането на превозни средства по бул. "Княгиня Мария Луиза" между ул. "Пиротска" и бул. "Т. Александров". Движението ще се извършва двупосочно по временната пътна връзка, минаваща през паркинга пред ЦУМ.

От 1 март 2010 г. до 31 декември 2011 година се променят маршрутите на трамвайни линии с номера 1, 7, 17 и 18.

Трамваите по линии с номера 1 и 7 в посока Централна гара ще се движат до ул. "Алабин", след което ще минават през пл. "Македония", бул. "Хр. Ботев", ул. "Струга" и Централна гара.

Трамваите по линия номер 17 ще се движат в посока Център от ж.к. "Обеля" по маршрута си до пл. "Възраждане", бул. "Хр. Ботев", ул. "Струга", бул. "Кн. Мария Луиза" до Централна гара.

Трамваите по линия номер 18 ще се движат в посока кв. "Орландовци" по маршрут - от Руското посолство до ул. "Алабин", пл. "Македония", бул. "Христо Ботев", Централна гара, бул. "Кн. Мария Луиза" и от ул. "Козлодуй" по маршрута - двупосочно.

Във връзка с промените се закрива "синя зона" и "служебен абонамент" от 8.00 ч. на 1 март 2010 година до 19.30 ч. на 31 декември 2011 г. по бул. "Хр. Ботев" между Централна гара и пл. "Македония", и по ул. "Алабин" между пл. "Македония" и бул. "Витоша" и се забранява паркирането и престоят по тази участъци.