Това каза в отговор на журналистически въпрос министърът на околната среда и водите Нона Караджова, цитирана от БТА.

По думите й благодарение на няколко мерки многократно се намалява обемът на депонираните отпадъци в депото в "Суходол". Караджова цитира информация на Столичната община, според която в момента се осигурява техника за по-добро уплътняване на боклука, което удължава срокът на работа на депата за отпадъци.

По темата за работата на ТЕЦ "Брикел" Караджова каза, че правителството проучва възможността за алтернативно топлоснабдяване на социалните заведение в Гълъбово - няколко училища, детски градини и болница.
Министерството на труда и социалната политика е предложило пакет от алтернативни дейности за работниците на "Брикел", в случай че дружеството бъде закрито. Синдикатите и представителите на "Брикел" обаче са отказали да обсъдят темата за алтернативната заетост.

Караджова каза още, че до седмица министерството очаква "Брикел" да представи банкова гаранция, че в рамките на 15 месеца ще се изгради сероочистващата инсталация. Правителството е настояло, ако Европейската комисия санкционира страната ни за нарушенията на "Брикел", дружеството само да покрие сумата.