Това сочат данни от изпълнението на бюджета на Столична община, заяви при откриването на форума "Банки, инвестиции, пари" кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от БТА.

Основна грижа на нас като институция е да гарантираме добър бизнес климат в нелеките условия на финансова и икономическа криза, каза Фандъкова. Тя отбеляза, че София продължава да е добър град за инвестиции и е обявена за най-добър град за бизнес през 2010 г., а Столична община е обявена за голям инвеститор.

Само по обекта за изграждане на метрото работят над 30 компании - 9 изпълнители и над 25 подизпълнители и около 300 доставчици, само този обект осигурява над 3000 работни места, каза Фандъкова. Тя посочи, че се изгражда и канализационната и ВиК структура на града и това осигурява още работни места.

Икономиката на София е 30 процента от БВП на страната. Около 1 млрд. 200 млн. лв. е общият бюджет на общината, почти половината е за капиталови разходи, каза Фандъкова. Предстои през следващия месец да започне изграждане на кръстовища на две нива с привлечено финаниране, заяви още кметът на София.