Това каза пред съветниците от комисията от инженерна инфраструктура изпълнителният директор Стоян Цветанов, цитиран от БТА. Сега "Топлофикация-София" работи с 22 сгради, в тях няма проблем във взаимоотношенията с абонатите, посочи Цветанов.

През следващата седмица дружеството ще представи своя проект за месечно отчитане на топлинната енергия, което ще покаже как абонатът може да получава сметката си за реално използваната топлинна енергия, а не по прогнозни данни.

През следващите дни от "Топлофикация-София" ще се срещнат с топлинните счетоводители, за да се преподпишат договорите между дружеството и тях за следващия едногодишен период, посочи още Цветанов.
Според него се очаква от фирмите да поискат увеличение на цената, която получават за отчитане на абонатите от страна на "Топлофикация-София".

За първите три месеца на 2011 година в сравнение със същия период на миналата година показателите сочат, че е намалено с една пета количеството на подавана вода за парно отопление за жилищни нужди. По думите на Цветанов това сочи, че е повишена енергийната ефективност на сградния фонд, което от своя страна води до намаляването на разходите за отопление.