В момента в болницата тече процес на закупуване на оборудване и апаратура, както и на изграждане на необходимите стандарти за регистрация на дейността по репродуктивна медицина от Изпълнителната агенция по трансплантация. „Клиниката заслужава да съществува в тази болница, защото не трябва да забравяме, че в нея бе даден старт на ин витрото в България”, изтъкна доц. Златков пред Агенция "Фокус". 

По думите му, поради ред организационни, лични и много други причини, досега клиниката е била със сведена до минимум дейност. „В областта на стерилитета и специално в новите технологии бяхме позадрямали. Дано успеем да се справим и да продължим”, каза директорът на „Майчин дом” – София. Според него от октомври ще има възможност за реализиране на дейността на Клиниката.

Доц. Златков отбеляза, че болницата ще предлага комплексна услуга в областта – проследяване на пациента от времето преди бременността до самото раждане. В края на месец май е приключил и основният ремонт на Родилна зала в лечебното заведение. По данни от обобщения анализ, до момента стойността на ремонтните работи е над 3 млн. лева.

„Чрез реализацията на капиталовите разходи, успяхме с колегите да постигнем една обща мечта – да изградим съвременна, модерна и функционална родилна зала, отговаряща напълно на 108-годишната история на болницата, неслучайно наречена „Майчин дом”, отбеляза доц. Златков. До края на годината се очаква да започне и основният ремонт на Операционния гинекологичен блок и Централната реанимация на болницата.