Миналата Коледа дървото беше украсено с над 800 м трицветни LED гирлянди, повече от 200 лампички, цветни топки и свещи. Тази годината елхата ще е още по-красива, обещават от кметството.

По традиция коледните светлини и тази година ще бъдат запалени от кмета Йорданка Фандъкова в 19.00 ч.

От 11.00 ч. до 20.00 ч., на открита сцена пред елхата ще се проведе празнична програма, в която ще участват танцов ансамбъл "Средец", студио за модерен балет "Киви", вокална студиа "Дъга", клуб "Накама", вокална група от Столичния център за работа с деца "Бели Брези", танцова група към ОДЗ "Преспа", детски хор с диригент Мая Василева и детски танцов ансамбъл с ръководител Живко Желязков към Националния учебен комплекс по култура.

Коледарски игри, песни и наричания ще изпълнят деца от 144 СОУ "Народни будители", а "Жар театър" към Дом на културата "Средец" ще представи огнено шоу.

От 13.30 ч. до 15.00 ч., в карнавалната лаборатория на Фест студио "Жар" гримьори ще изрисуват лицата на желаещите и ще ги превърнат в приказни герои.

От 15.00 ч. Дядо Коледа и Снежната царица ще се снимат с децата в специален кът. Малчуганите ще могат да се снимат и пред къщичката на джуджетата.

Празнично украсен ретро трамвай ще се движи в неделния ден от 16.00 ч. до 19.30 ч., от пл. "Възраждане" до пл. "Журналист".

Промени в движението

От 6.00 до 20.00 часа днес, на 29 и 30 ноември се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участващите в украсата на елхата и официалната церемония на запалването на коледните светлини на елхата, по ул. "Алабин" между ул. "Цар Калоян" и ул. "Леге" от страната на градинката.

Същата забрана важи и за 1 декември за времето от 6.00 до 22.00 часа на 1 декември.

СДВР осигурява охрана и постове за контрол и регулиране на движението.