Софиянци твърдят, че фонтанът в средата на булевард "Витоша" е напълно излишен и не е трябвало да бъде изграден там, предаде БНР.

От днес на сайта на Общината тече гласуване за нов облик на фонтана.

Кметът на града Йорданка Фандъкова и ректорът на Националната художествената академия (НХА) доц. Светослав Кокалов представиха 12 предложения на студенти на университета.
Предложенията са изложени на пана до фонтана и са публикувани на сайта на местната управа.

"Фонтанът на бул. "Витоша" стана най-обсъжданата тема миналата година в София", заяви Фандъкова и добави, че за нейна радост не се обсъждала все още неремонтираната част на пешеходния булевард, а нещата, които се правят.

Доц. Кокалов припомни, че още миналата година казал, че фонтанът изглежда недовършен и затова е приел предложението на общината да се съберат предложения на студенти от НХА, писа "Дневник".

Засега нямало предвиден бюджет, но проектите не били скъпи.

Срокът за промяната е до тази есен, когато ще бъде ремонтиран целият бул. "Витоша".

След като миналата година фонтанът предизвика остри критики от граждани за вида си, Фандъкова предложи да се намери нов облик чрез проекти на студенти от академията.

Междувременно Столична община започна поетапното пускане на фонтаните в София. Три от съоръженията, фонтанът на входа на Южния парк, фонтанът пред Народния театър и този на площад „Бански“, вече работят, след като бяха реконструирани и модернизирани през 2012 – 2013 г.