Тя откри ново разширение за две групи в детска градина „Родина” в "Красно село".

"Новото разширение към ЦДГ № 85 "Родина" е седмото поред разширение на детско заведение в район "Красно село" за последните години. Предстои да бъдат открити на територията на София още 9 детски градини, а в момента се провежда процедура за избор на изпълнител на 6, които ще започнат да се строят", изтъкна кметът.

По думите на Фандъкова има възможност за дострояване на още четири сгради в "Красно село", защото е един от най натоварените райони.

В ЦДГ № 85 са изпълнени нов физкултурно-музикален салон, здравен кабинет и административни помещения. Също така е изграден и нов кухненски блок със съвременно оборудване. Между новия модул и съществуващата сграда е направена връзка, чрез която се ползват безпрепятствено общите за всички групи помещения. Изградени са нови детски площадки за всички групи и е направено изцяло ново оформление на дворното пространство. Ремонтирана е оградата към съседните имоти и е изградена нова ограда към съседните улици.

През това лято ще бъдат изпълнени енергоспестяващи строително-монтажни работи със средства от Международен фонд "Козлодуй" на общо шест детски и учебни заведения в район "Красно село".

Ще бъдат изпълнени топлоизолации на стени, покриви и подове над неотопляеми сутерени, ремонти и подмяна на отоплителни инсталации, подмяна на дограми и осветителни тела, монтиране на възобновяеми енергийни източници – слънчеви колектори за водоснабдяване.