От днес до 24.00 часа на 30 юли се забранява влизането на превозни средства по дясната пътна връзка от южното пътно платно на бул. „Ботевградско шосе” към столичен Околовръстен път в посока Пловдив.

Движението на превозни средства в посока Пловдив ще се извършва от бул. „Ботевградско шосе” по дясна пътна връзка на пътния възел на Околовръстен път в посока Калотина, по Околовръстен път, по дясната пътна връзка на пътния възел на Околовръстен път в посока център, по бул. „Ботевградско шосе”, по дясната пътна връзка на пътния възел на Околовръстен път в посока Пловдив, Околовръстен път.

От днес до 24.00 часа на 30 юли частично се променя маршрутът на автобусна линия № 14, само в посока гара „Искър” както следва: от автостанция „Изток” по маршрута си по бул. „Ботевградско шосе” до Околовръстен път, по дясна пътна връзка на пътния възел на Околовръстен път в посока Калотина, по Околовръстен път, по дясната пътна връзка на пътния възел на Околовръстен път в посока център, по бул. „Ботевградско шосе”, по дясната пътна връзка на пътния възел на Околовръстен път в посока Пловдив, Околовръстен път и по маршрута си.

Ремонтът на "Ботевградско шосе" започна през май. Участъкът е дълъг 10,5 км. Освен нов асфалт, в проекта влиза пълен ремонт на 5-те моста и 5-те подлеза. През юни бе готов обновеният вход на София откъм булеварда.