Пътят е един от най-натоварените в региона и през него ежедневно пътуват хиляди хора.

"Предвидено е той да стане четирилентов, като обектът е заложен да се финансира по Оперативна програма "Региони в растеж", уточни Терзиева, цитирана от в. "Труд".

Очаква се до октомври да има проектна готовност и още следващата година да започнат строителните дейности.

През 2015 г. трябва да започне и рехабилитацията на стената на язовир "Студена" и на пречиствателната станция за питейни води.

В момента се работи по техническия проект. Като се очаква процедурата за избор на изпълнител да започне до края на годината. Срокът за изпълнението ще бъде две години. А стойността на проекта е 30 млн. лв.

"Язовирът няма да се източва изцяло по време на рехабилитацията, защото Перник няма резервен източник на вода", обясни Терзиева.

Тя добави, че следващите правителства трябва да продължат политиката за намаляване на различията между регионите и да заделят средства за инвестиции в регионален туризъм. 

По нейна оценка проектите по Публичната инвестиционна програма на правителството са изпълнени над 70%, а политиката на кабинета "Орешарски" за възстановяване на малките пътища вече дава резултати, и хората и бизнесът усещали ефекта.