На кръгла маса на тема: "Управленската програма на ГЕРБ в областта на вътрешната сигурност за периода 2014-2018 г.", кметицата отчете, че в столичната Общинска полиция работят 110 полицаи в 14 екипа, които имат за задача да помагат на контролните органи на града, да правят обходи на ключови места за софиянци.

Общинската полиция заработи в София от 2011 г.

"Работим и по изграждането на системата за видеонаблюдение - изключително ефективна превантивна система. Половината от училищата и детските градини имат видеонаблюдение", подчерта Фандъкова, цитирана от БНР и "Фокус".

Тя посочи още, че Столична община изпълнява съвместен проект с германското правителство за ранно оповестяване при потенциални наводнения. Той ще е готов до края на 2015 г. и е на стойност 900 000 евро.

По думите на столичния кмет целта на кръглите маси по секторни политики, които организира ГЕРБ, е да се говори за политики, задачи, планове, а не само да се прехвърлят компромати и упреци в публичното пространство.

Другият зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че най-важният сектор в една държава е този за сигурността.

"Когато няма сигурност, борба срещу корупцията и организираната престъпност, няма как да бъде успешна друга секторна политика", категоричен бе той.