"Веднъж в живота се случва да изживееш такава нощ, в която си под открито небе, звездите са безброй, а Андреа Бочели пее на метри от теб", така коментираха почитателите на Маестрото преживяването на концерта му снощи, предаде БТА.

Вечерта започна с кратко видео за проектите със социална насоченост на фондацията на световноизвестния италиански тенор.

Около 20.20 ч. на сцената се появиха музикантите от Оркестъра и Хора на Класик ФМ радио заедно с диригента Марчело Рота, които наброяваха над 130 души.

Малко след това пред публиката излезе и дългоочакваният Андреа Бочели. В първата част на концерта бяха включени някои от най-популярните оперни откъси и песни от репертоара му - сцени с хор из оперите "Трубадур", "Травиата", "Риголето" от Верди, пиеси от Хоакин Родриго, Астор Пиацола и други автори.

Втората част от програмата, продължила след 20-минунтен антракт, се фокусира върху песни от албумите "Incanto", "Sentimento", "Passione", "Vivere".

Едно от най-интересните изпълнения на вечерта беше на песента "La Vie En Rose", която Андреа Бочели изпя в "дует" с Едит Пиаф, появила се на екраните от сцената.

Друго запомнящо се изпълнение беше на песента "Canto Della Terra" заедно с италианската поп-звезда Илария Делла Бидия.

В програмата се включиха още сопраното Алесандра Марианели, класическо китарно дуо "CARisMA" и изпълнителят на бандонеон Марио Стефано Пиетродарчи.

След като първоначално се сбогува с българската публика, Маестрото се върна отново на сцената, този път за да представи "Love in Portofino","Quizas Quizas Quizas", "Time To Say Goodbye" и др.

Така в продължение на два часа, Андреа Бочели показа как един стадион може да се превърне в изискано място с отбрана аудитория и качествена музика.