Истинска градинка, посветена на Петър Дънов, ще заформи Българо-американска кредитна банка на паркинга си на ул. Славянска 2.

Сред зеленина, камъни и вода, ще бъдат показани 5 комплекса с упражнения за духа и тялото.

"Това не са обикновенни упражнения, а упражнения, които се правят според законите на природата," казва за тях Дънов.

Упражненията ще бъдат показани 2 пъти – между 12 и 13 часа и между 17 и 18 часа.

Рекламна агенция BWorks ще покаже как отбеляза 40-тата годишнина на чушкопека, а именно с workshop по правене на лютеница в естествена среда. Ще намаже на гостите си по филия бригадирска лютеница и ще ги провокира с последната си любима игра на ул. „Цар Иван Шишман”.

Отново на същата улица едно паркомясто ще се превърне в танцова работилница, където всеки ще може да научи "Чичовото хоро", помагайки си с изобразени върху настилката стъпки.
Екип "Култура" от "Идеите това сме ние 3" седи зад проекта ТАраТАнци (следвай стъпките на танца).

Книжен център „Гринуич“ ще се включи в PARK(ing) Day с аранжиран книжен еко кът „Reading zone only“, с безплатна свежа лимонада.

Sofia Airport Center на бул. "Христофор Колумб" 64 ще организира работилница, в която ландшафтни архитекти ще помагат на желаещите да засадят свое цвете, което после ще си вземат у дома.

SOHO като работно пространство, ще изнесе уютната си атмосфера на паркинга на ул. "Искър" 4, но ще представи занимания, с които да разпускаме в свободното си време.
На паркинга ще има още едни от най-добрите настолни игри и колекция от SOHO библиотека.

Yuzina Street Art PARK(ing) на ъгъла на ул. „Парчевич” и бул. „Витошка” ще покаже творби на художника Владо Трифонов.

На PARK(ing) Vibes на ул. „Преспа” с ъгъла на ул. „Граф Игнатиев” ще звучи музика от Ziggy & Zimone.

Преди първото по рода си състезание за безмоторни колички в България - RedBull Soapbox, на ул. „Иван Вазов” ще имаме шанс да видим една от количките-финалисти в конструкторската надпревара. Желаещите ще могат да се качат в щурата „сапунерка” и да научат повече подробности около състезанието.

PARK(ing) Day е част от Европейската седмица на мобилността и е подкрепен от Асоциация за развитие на София, Столична община и Центъра за градска мобилност.