"Ние имаме общи цели и когато работим заедно успяваме заедно. Това, което ни обединява е много повече от това, което ни разделя", каза кметът в поздравителното си слово, предаде БТА.

"Последната година успяхме заедно да се изправим пред предизвикателствата на природата. Специалните аварийни екипи на Столичната община работиха освен в София и в другите бедстващи райони на страната", посочи Фандъкова.

Тя поздрави столичани за празника на техния град, както и всички именници.

"Всеки в себе си носи много любов, която може да даде на другите. Нека хората обичат града си, защото той е прекрасен", отбеляза Фандъкова.

Вижте снимки >>>

Председателят на групата на БСП в СОС Милка Христова каза, че тя и нейните колеги ще подкрепят всички инициативи в полза на града и неговите граждани.

"Ще се стараем да бъдем коректив, който няма за цел да саботира хубавите идеи, а единствено да се вземат по полезни решения. Нека да работим за това, нашият град да расте, но никога да не остарява, така както ще бъдат и неговите граждани", каза Христова.

По повод празника СОС присъди днес "Почетния знак на Столична община" на скулптора проф. Георги Чапкънов (Чапа), защото творчеството му е станало неизменна част от града, а също и на скулптора Вежди Рашидов. Обичам този град, прекарал съм целия си живот тук и той не ми е безразличен. Създавайте София, каза Рашидов по време на награждаването.

СОС удостои със "Значка на София" Трифон Павлов по повод 55-та му годишнина и за големия му принос като председател на фондация "Епископ Йосип Щросмайер" за възстановяване и съхраняване на национално-историческото наследство.

Сред наградените днес са и архитектите проф. Иван Никифоров и Атанас Ковачев за дългогодишния им принос за градоустройството и архитектурата на София.