Целият проект ще струва около 3 млн. лева и ще бъде финансиран по европейската програма „Джесика”.

"Идеята за спортния комплекс е стара, но едва сега реализацията му е възможна. Той ще бъде част от парк „Възраждане”, който предстои да бъде изграден в Зона Б-5", каза столичният кмет Йорданка Фандъкова, цитирана от Дарик.

Многофункционалният спортен комплекс ще се простира на площ от 23 897 кв.м. В него ще бъдат разположени три игрища за мини футбол с изкуствена трева; три игрища за тенис на корт - изкуствена трева, игрище за плажен футбол/плажен волейбол, пързалка за кънки и хокей – синтетичен лед, игрища за стрийтбол, игрище за петанк, 8 бр. тенис маси, игрище за деца и детска площадка.

Комплексът ще разполага с преместваеми трибуни за около 150 седящи зрителски места. Предвижда се изграждане на алейна мрежа и настилки, както и осигуряване на достъп за хора с увреждания.

Проектът за изграждането на многофункционалния спортен комплекс включва изграждане на подземна и надземна инфраструктура (осветление на спортния комплекс, напоителна система, ВиК мрежа, ел. захранване на игрищата и други) и композиране на растителността и паркосредата.

По думите на Надя Данкинова, представител на „Фонда за устойчиво градско развитие на София”, този проект изцяло отговаря на представите за развитие на градската среда.

"Един запуснат терен ще се превърне в едно, надяваме се, много харесвано и посещавано място от софиянците и гостите на града”,
посочи Данкинова.

Очакванията са до края на годината да бъде избран изпълнител на проекта.