Движението по бул. „Сливница” ще е на нивото на реката, а пътуващите по бул. „Мария Луиза” ще минават през кръгово движение около моста, пише в. "Монитор".

След като бъде пуснато движението, колите по „Сливница” ще профучават само за 18 секунди. Тези, които се качат на кръговото движение, ще се нуждаят от 1 до 3 минути, за да преминат. Ще се намалят и с 50% вредните емисии в района.

Преди месец общината пусна северния тунел по бул. „Сливница”, а от миналата седмица по моста вече се движат и трамваите. Мотрисите се движат отново по обичайните си маршрути - линия 12 ще тръгва от пл. „Журналист” до Илиянци, а 18-а - до кв. „Орландовци”. Трамвай №4, който свързва Княжево с „Орландовци”, също ще минава през възстановения Лъвов мост. Този маршрут ще се пусне експериментално за 6 месеца, уточниха от Центъра за градска мобилност.

В момента майсторите продължават работата по тунела който е под южните платна на кръстовището. Работата там се забави с две седмици не само заради проливните дъждове това лято, но и заради археологическите разкопки, които се правят. Досега археолозите са открили над 450 находки. 

През следващата година Столичната община ще започне и ремонт на участъка от бул. „Мария Луиза” от Лъвов мост до Централни хали. В проекта е включена цялостна модернизация на инженерните мрежи, осветление, тротоари и бордюри.

През ноември ще се отпуши и тапата по бул. „Александър Малинов” в жк „Младост 1”. Там има промяна в организацията на движението заради строежа на метрото до Бизнес парка.