“За инвалиди с патерици въобще не е помислено. Трябва да има платформа, трябва да има място за колички, с които инвалидите да се качват”, заяви потърпевш пред БНТ.

Друга жалваща се от трудния достъп жена изтъкна, че и майка й, която е с увреждания, се качили с асансьора в централната сграда, но той се оказал само за служебно ползване.

“Влизайки в асансьора, върху нас, т.е. не върху нас, а изотзад ни се нахвърлиха някакви охранители, че не можело ние да ползваме асансьора. От това произлезе викане, блъскане, аз по едно време пищях, зашлевих единия охранител, по-дребния, който ми се хилеше”, сподели Татяна Ваклинова.

Охранители обаче заявиха, че Ваклинова е започнала да ги напада първа.

“Този асансьор е служебен”, отговориха служителите.

От ръководството на спешното отделение, където жената е трябвало да закара майка си, й казали, че ВМА е натовска база и затова режимът е строго ограничен.

Ръководството на болницата от есента на 2012 година не е вземало отношение по казуса с платформата, въпреки настояването на Татяна Ваклинова.

От болницата не отрекоха този факт и обещаха до броени дни да пуснат рампата.

Проблемът да не се използва досега бил в липсата на компетентно лице, което да я управлява, но след нашата намеса такъв ще бъде избран спешно.