От МВР съобщиха, че 36-годишният столичанин Петър Богданов, управлявал лек автомобил „Фолксваген Голф” със софийска регистрация, е бил отведен в Трето РУ, след като нарушил Закона за движение по пътищата. Мъжът не е спазил знак В1- „Забранено влизането на ППС”, на ул. „Княз Борис I”, близо до ул. „Цар Симеон“.

В хода на предприетата от служителите на реда проверка, Богданов се държал арогантно, опитал да я осуети и да си тръгне, като не изпълнил полицейското разпореждане.

Това наложило използването на помощни средства (белезници), а заради оказаната съпротива, те били поставени принудително.

Мъжът бил отведен в районното управление, съставени са му актове по Закона за движение по пътищата и Закона на МВР за неизпълнение на полицейско разпореждане, задържан е за срок до 24 часа.

При отвеждането му в полицейското управление, задържаният бил прегледан от екип на Спешна помощ, който установил охлузни рани по лицето му, без травматични увреждания по тялото.

Разказът на бития


Петър Богданов обаче разказва доста по-различна версия за боя във Фейсбук.

Той признава, че е паркирал в една от уличките на Женския пазар в насрещното движение, след което при него дошли двама полицаи, които му поискали документите на колата и личната му карта и той им ги дал.

"Докато единият полицай проверяваше по радиостанцията дали съм крими, с другия обсъждахме защо съм влезнал в насрещното. Аз знаех, че съм нарушил закона, но не бях съгласен, че е нещо сериозно.

Той ме удари в корема и аз му се развиках, че няма право и поисках да ми се представи и да ми покаже документите си. При което започна яко да ме налага, другият и той се включи, викнаха подкрепление, а междувременно от близкия безистен наизкочиха 3-4 ченгета.

Всички се събраха около мене и ме биеха и ритаха с всичка сила, без да преувеличавам, ме спукаха от бой. Аз започнах да викам и ме свалиха на земята и продължиха да издевателстват над мен.

Събра се тълпа от 30-40 човека, потресени от това, което се случва. Дойде и патрулката с подкрепление от още 5 полицая. Държаха се с мен като с престъпник N1 в България. Закопчаха ме и ме закараха в 3-то районно
" - разказва Петър Богданов.

Богданов твърди, че той е може би четвърти подобен случай за побой от полицаи за седмицата и вижда в това политическа атака.

Той е публикувал и негови снимки, на които се виждат охлузни рани по лицето му.