Ако институциите откажат да ми окажат съдействие във връзка със застрояването на терен в кв. "Гео Милев", за който имам всички необходими разрешителни, ще си потърся правата в Страсбург.

Това каза арх. Венцислав Дучев, цитиран от БТА. Той е собственик и управител на фирма "Агора Ин" ООД, която от 2010 г. притежава парцел с право на застрояване в кв. "Гео Милев".

По думите на Дучев неговите съседи, които са се обединили в Инициативен комитет, не са съгласни с правото му да строи с мотив, че ще ги лиши от междублоковата градинка.
Архитектът обясни, че е изградил нова детска площадка със съвременни съоръжения, но това не туширало недоволството, което в последните месеци ескалирало.

Според архитекта Административният съд излязъл с решение, че теренът има нужните разрешителни за жилищно строителство. Столичната община назначила две работни групи за търсене на вариант, който да удовлетвори и двете страни, но компромис така и не бил постигнат.

Инвеститорът отбеляза, че всеки ден търпи огромни загуби от това, че не може да строи, и обяви, че ще продължи да търси правата си.