Кметът на София Йорданка Фандъкова проведе среща с градския прокурор Христо Динев за строежа в район „Слатина“ на ул. „Постоянство“ и ул. „Андрей Николов“, за да не се допусне ескалация на напрежението в района, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Фандъкова е информирала градския прокурор за предприетите от Столична община действия по казуса.

Главният архитект на София е поискал от Административния съд – София град да остави без уважение подадената от „Агора ин“ ЕООД жалба срещу заповед на Началника на регионалния отдел „НСК“ при РДНСК – Югозападен район и предлага да се разгледа и отмяна на разрешението за строеж от 2011 г.

Междувременно арх. Венцислав Дучев, частният инвеститор, който има всички необходими разрешителни за строеж на спорния терен, заяви, че ако бъде спрян ще съди държавата в Страсбург, заради нарушени права.

Неговите съседи, които са се обединили в Инициативен комитет, не са съгласни с правото му да строи с мотив, че ще ги лиши от междублоковата градинка.

Архитектът обаче твърди, че е изградил нова детска площадка със съвременни съоръжения, но това не туширало недоволството, което в последните месеци ескалирало.