В четири различни панела над 60 представители на целевите групи и обществеността обсъдиха резултатите от близо двегодишната работа на група изтъкнати експерти, съфинансирана от ЕСФ и ЕФРР в рамките на проект на Колежа по ОП „Развитие на човешките ресурси”.

Освен представители на студентите, преподавателите и администрацията на Колежа, в Кръглата маса взеха активно участие ръководители на други висши училища, на работодателски и синдикални организации.

Пред репортера на Дир.бг. Президентът на Варненския свободен университет професор доктор на икономическите науки Анна Недялкова сподели:

„Благодарим на колегите от Европейския колеж по икономика и управление за предоставената ни възможност да станем съпричастни с грижите им да адаптират и прилагат в български и европейски контекст най-новите достижения на академичния мениджмънт. Техният проект „Системата за управление в Европейския колеж – високо качество и отговорност” дава практически полезни продукти и резултати във важно за висшите училища и цялото общество направления – постигането и поддържането на европейско академично качество у нас.

За Варненския свободен университет, който повече от десет години е извел като свой стратегически приоритет тоталното академично качество, е изключително важно да поддържа активни партньорски отношения с висши училища, стъпващи на същите световни стандарти за качество и системи за управление.

В лицето на Европейския колеж по икономика и управление имаме дългогодишен академичен партньор, с който достойно представяме младите български частни висши училища в най-престижни европейски акредитации, международни академични организации и световни университетски рейтинги”.