По повод видеото, което показа как служител на МВР прибира пари, Тенев заяви пред БНР:

"Мога да ви кажа само, че следим стриктно за тези неща. Един случай е в момента на наш служител, за което наистина много съжалявам, но моят апел към гражданите е: след като има такива случаи, веднага се отзовавайте и се обаждайте, че са ви искали подкупи, защото нали се сещате, че има две страни - едната е този, който дава, а другата този, който взема".

Тенев уточни, че в личното кадрово досие на въпросния полицай - Сашо Тръпков, няма оплаквания за предишни подобни случаи. Той допълни, че докато не приключи дисциплинарната проверка, молбата на служителя за пенсиониране няма как да бъде удовлетворена.

По-рано съпругата на Тръпков обвини шефовете му, че си правят пиар на гърба му и отрече някога да е бил наказван. Освен това заяви, че е бил подведен да подаде рапорт за пенсиониране със задна дата, което сега било използвано срещу него. Ваня Тръпкова заяви, че се гордее с мъжа си и се закани да брани правата му в съда.

Тази сутрин пътният полицай е дал писмени обяснения по случая, той е освободен от работа, а ако вината му бъде доказана, ще бъде дисциплинарно уволнен и няма да получи полагащите се при напускане на МВР 18 заплати.

Вчера премиерът Бойко Борисов разпореди спешни мерки срещу рекета на катаджиите - да бъдат снимани с камери при всяка проверка.