Заседанието на съда ще е на 24 ноември (понеделник), а основанието на СГП за включването й като страна по делото е чл. 16 ал. 1 т. 3 от Административно-процесуалния кодекс (АПК), се посочва в съобщението.

Текстът гласи, че прокурор следи за спазването на законността на административния процес, като встъпва във вече образувано по АПК-производство, когато прецени, че това се налага, по важен държавен или обществен интерес.

В Административния съд вече има образувано производство на фирмата "Агора-Ин" ЕООД срещу заповед на началника на Регионалния отдел "НСК" - София, при РДНСК - Югозападен регион,  който отменя като незаконосъобразна заповед на главния архитект на Столичната община за допълване на разрешение за строеж на жилищна сграда с магазини и подземни гаражи в кв. "Гео Милев".

Случаят със застрояването на градинката в столичния квартал нашумя миналия месец, когато граждани излязоха да протестират и не позволиха на строителна техника на фирмата да започне работа.

Напрежение възникна и заради опожаряването на няколко автомобила, паркирани в близост до градинката. Заради палежа на автомобилите в СРП има образувано досъдебно производство, се отбелязва в съобщението.