"Ливърпул" е продал всичките си билети за двубоят с "Лудогорец", който се ще играе на националния стадион "Васил Левски" от 21.25 ч. в сряда.

"Потвърдено ни е, че ще дойдат всички 2300 английски привърженици на стадиона",
съобщи Тони Тодоров, началник на сектор "Масови мероприятия" в СДВР, пред БНР.

Вчера от "Лудогорец" съобщиха, че до момента са продали 37 000 билета. Продажбата продължава в мрежата на www.eventim.bg.

Част от английските фенове пристигат в София утре с нискотарифни полети от Лондон, а други ще пътуват със самолет до Букурещ, а от там с автомобили под наем ще дойдат в столицата.

Полицаи ще следят през цялото време движението на привържениците на английския клуб в София, за да се избегнат безредици и сблъсъци. Въпреки това от полицията са категорични, че няма да притесняват феновете.

Заедно с привържениците на "Ливърпул" у нас пристигат и английски полицаи, които познават хората в агитката на клуба.

От полицията обясниха, че ще охраняват само сектора на агитката на гостите на стадиона. В останалата част за сигурността ще се грижат стюарди.

Отборът на "Ливърпул" пристига в София на 25 ноември в 19,20 ч.

Английският тим няма да тренира в столицата същия ден. Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс ще даде пресконференция в 20 ч. в зала "Родина" на "Васил Левски".

Час преди това е пресконференцията на "Лудогорец". Тренировката на тима е от 20,30 ч. на националния стадион.

Двубоят

Мачът Ливърпул-Лудогорец започва в 21:45 ч. Испанският рефер Матеу Лаос ще свири двубоя от груповата фаза на Шампионската лига.

37-годишният арбитър е добре познат у нас.
На 10 октомври той бе главен съдия при загубата на България с 0:1 от Хърватия в европейска квалификация. Реферът е известен със своята безкомпромисност и често показва картони.
Статистиката показва, че Лаос вади средно по 7 жълти картона в последните си 10 ръководени срещи, а в същите срещи е показал и 10 червени картона.

Промени в движението

Вече е в сила забраната за влизане, престой и паркиране в района зад секторите "Г" на националния стадион до приключване на мача. Във вторник забраната обхваща и района при сектор "Б", а в сряда и алеите около стадиона.

В деня на мача от 12 ч. до 24 ч. се забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства на моста пред Национален стадион „Васил Левски”, на ул. „Ген. Й. В. Гурко” между бул. “Евлоги Георгиев” и бул. „Васил Левски”, извън местата за платено паркиране „служебен абонамент”.

От 20.45 часа до приключване на мача при необходимост и по преценка на СДВР е възможно да се забрани влизането на пътни превозни средства в двете посоки, с изключение на автобусите на масовия градски транспорт по:
- ул. „Ген. Й. В. Гурко” - между бул. „Васил Левски” и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”;
- бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” между пл. „Орлов мост” и бул. „Черни връх”;
- бул. „Драган Цанков” между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. „П. К. Яворов”.

Градският транспорт до 01.00 часа

До 01.00 часа на 27 ноември се удължава работното време на нощните коли на тролеи с № 2, трамваи с №№ 10, 12 и 18, и автобуси с №№ 76, 94, 280 и 604.

Метрото също ще работи до този час.

От 20.45 часа в сряда до приключване на мача се скъсява маршрутът на автобусна линия № 75 до Военна академия.