50-годишният бор всяка година се превръща в чудна елха в центъра на столицата, която зарежда минувачите с коледно настроение.

За целта беше докаран специален кран, както всяка година, за да може коледната елха да бъде украсена от горе до долу с панделки, кутии за подаръци и лампички, предаде БГНЕС.

Въведени са промени в движението.

Светлините на коледната елха в София ще бъдат запалени на 1 декември в 19 часа от кмета Йорданка Фандъкова, а специален гост ще бъде боксьорът Кубрат Пулев.

Преди официалното запалване на светлините на елхата ще има празничен миниконцерт.

Столична община започна и кампания „Да украсим София за Коледа” – за външна коледна украса на сграда, прозорец, балкон, дворно и междублоково пространство, съобщиха от пресцентъра на общината.

Всеки, който има желание да участва може да изпраща снимки с празнична украса на имейл адрес: ukrasi_sofia@ mail.bg, до 20 декември 2014 г.

На специално създадената страница във Фейсбук „Да украсим София за Коледа” ще бъдат публикувани всички относими към кампанията снимки.

Авторите на празнична украса, събрала най-много харесвания на фейсбук страницата, ще получат награди, осигурени от общината.