Така клиентите на компанията ще имат възможност чрез въвеждане на абонатния номер по всяко време и от всяка точка, където има интернет връзка, да заплатят дължимата сума за парно и топла вода.

Сметките за парно и топла вода на абонатите вече са в сайта www.toplo.bg и в касите на „Топлофикация София”.

Те са изготвени съобразно новата Наредба за топлоснабдяването и изискванията на Министерството на икономиката и енергетиката,  съобщиха от пресцентъра на дружеството.

"Топлофикация София” вече извършва изчисленията за парно на базата на реалната консумация във всеки отделен имот за предходния отоплителен сезон, отразена в окончателната изравнителна сметка за периода 1.05.2013-30.04.2014 г.

Клиентите могат да се ориентират в месечната си сметка като използват показаната схема в сайта на дружеството и извършат няколко математически действия.

Клиентите не трябва да забравят, че средно около 30% от месечните сметки са за топла вода.

"Топлофикация София’’ напомня, че ако все още нямат индивидуален водомер за топла вода, е препоръчително да си монтират, защото според новата Наредба за топлоснабдяването разликите между общия и индивидуалните водомери в сградата ще се поема от хората без измервателни уреди.

Индивидуалните сметки на клиентите вече не зависят пряко от потреблението на съседите и обявени нулеви дялове, както това беше досега.

Нулева консумация на отопление може да се заяви само за апартамент, който няма да е обитаем поне 3 месеца. За целта са нужни подписите на домоуправителя и още двама съседи, както и снемане на показанията на измервателните уреди.

От дружеството напомнят, че и през този сезон "Топлофикация София" продължава бонусната програма за лоялните си клиенти. Те автоматично получават 3% отстъпка от сметката си, ако тя бъде заплатена до последния ден на месеца, следващ консумацията и клиентите нямат просрочени задължения.