Средното потребление за клиентите на ЧЕЗ миналия месец е 247 квтч при 196 квтч за предходния отчетен период.

Статистиката показва, че през зимата консумацията на електроенергия традиционно отбелязва ръст от 30-40% спрямо потреблението през септември.

Това се отразява и върху размера на месечните фактури. Средната сметка за потребителите в Западна България за ноември е 46 лева при 34 лева за предишния месец.

"Консумацията е основен фактор при формиране на сметката за ток. Затова призоваваме към разумно и отговорно потребление и съблюдаване на принципите на енергийната ефективност", каза Димчо Станев, Директор "Обслужване на клиенти" в "ЧЕЗ България" ЕАД.

За да помогне на своите клиенти при посрещането на разходите им за електроенергия през отоплителния период, от миналата година ЧЕЗ предлага услугата "Персонален съветник". Чрез нея потребителите, които имат нужда от разсрочване на плащанията, могат да получат индивидуален план за плащане на вноски, съобразно индивидуалните им възможности.

Потребителите, които искат да заявят услугата "Персонален съветник", могат да го направят чрез заявление в Центровете за обслужване на клиенти в Западна България.