Когато се изнерви, мъжът се разжда из коридорите на блок 42 в квартал „Лагера” с брадва в ръка.

"Страхуваме се всички", разказа домоуправителят на блока пред Нова телевизия.

От страх съседите дори са купили и поставили решетка, която да изолира вратата на жилището му към входа на аварийното стълбище.

Те са поставили и камери близо до вратата на апартамента му, защото се страхуват да излизат от домовете си, когато е в коридора.

Психично болният Любомир Шейтанов живее с майка си. Тя твърди, че синът й не е опасен. Лоши били съседите й, които се чудили как да го изгонят от блока.

Жената отрече твърденията им, че често синът й бие, но призна, че има дни, в които Любо изпада в лошо настроение и тогава е „малко“ по-агресивен.

Съседите настояват младият мъж да бъде настанен в специализирана клиника. Това обаче е невъзможно без негово съгласие, тъй като той е пълнолетен.

В момента той е в болница, но се очаква всеки момент да бъде изписан и да се върне в апартамента.

Миналата седмица 35-годишен болен от шизофрения стреля по къщата на съседите си в Горна баня. След 11 часа опити за преговори с полицията, младият мъж скочи от покрива. Инцидентът приключи без жертви. Няколко полицаи, включително шефът на СДВР,  обаче бяха леко засегнати от сачми при акцията срещу стрелеца.