В истински празник се превърна откриването на реконструирана зала "Триадица", предаде БГНЕС.

„Зала „Триадица" е единствената голяма общинска зала. В периферията на София имаме и други спортни зали и площадки, които са отдадени на спортни клубове. За мен това сътрудничество между федерации, спортни клубове и публични институции като Община и министерство дава резултат", каза кметът Фандъкова.

Тя посочи, че всеки ден по 4 часа безплатно, ще се предоставя залата за Ученическата спортна школа, което дава възможност за масов спорт.

Министърът на спорта е уверил Фандъкова, че тази година ще започне ремонтът на зала „Фестивална".  По думите й това е последната от публичните спортни зали, която остава в един не много добър вид.

Министерството на спорта ще реши по какъв начин ще се осъществи ремонтът. Важното е хората да има къде да гледат спорт и да спортуват, допълни кметът.

През тази година и в следващите две, които остават до 2018 г. Столична община се е насочила към развитието на спортната инфраструктура

"Общо около 5 500 000 лв. ще инвестира тази година в спортна инфраструктура по различни програми", каза още Йорданка Фандъкова.

Тя посочи, че в тази сума влизат строителство на нови физкултурни салони - на 98 НУ в район "Надежда", на Първа английска гимназия и на училище в с. Герман.

Столична община ще ремонтира и четири съществуващи физкултурни салона, три ученически и училищни басейни. Заедно с това ще бъдат изграждани и фитнес площадки на открито.

"Най-важното е да инвестираме, а учителите и треньорите си знаят работата, дай Боже и повече родители да се обръщат към спорта и заниманията, свързани със спорт, защото в София има къде да се спортува. Важното е да има желание и да има повече информация, което е наш ангажимент, допълни Йорданка Фандъкова.