Това съобщи главният архитект на София Петър Диков, цитиран от БТА.

Той обясни, че вече е започнало поставянето на оградните мрежи.

"Хич не ми се иска изобщо да има втори фонтан, достатъчен ми беше първият", коментира Диков проектната идея за второ подобно съоръжение на бул."Витоша" - пред ритуалната зала.

Първият фонтан, който бе изграден в ремонтираната част на булеварда, не се използва по предназначение, защото водата от него прелива и наоколо става наводнение.

По въпроса за втори фонтан предстои среща на главния архитект с изпълнителя на проекта за булеварда през следващата седмица, обяви Диков.

Ремонтът на "Витошка" трябва да приключи до юни.

Диков съобщи още, че се предвижда цялостна реконструкция на ул. "Богатица" в близост до басейна "Спартак", където ще бъде подменена канализацията, водопровода и кабелната мрежа.

Улицата ще бъде разширена в рамките на възможното, защото в някои участъци от улицата има тротоари със стълбища, както и т.нар. "английски дворове", които създават сериозни проблеми на проекта. Разширението на улицата ще стане от страната на ж.к. "Лозенец", уточни Диков.

По думите му проектът вече е изготвен в техническа фаза, съгласуван е, предстои процедурата за избор на изпълнител и когато това стане ремонтът ще започне.