Близо тричасов концерт изнесе Кутуньо във вторник вечерта пред пълна Зала 1 на НДК, предаде БГНЕС.

71-годишният изпълнител, който е сред любимците на българската публика, за пореден път показа защо почитателите му така го харесват.

Освен че вечерта беше богата на изненади, каквото бе и обещанието на Кутунь още преди концерта, имаше закачлив хумор, песни за любов, за спомени, романтика и малко тъга.

Между парчетата обаче идваше ред на цветята и целувките от и за почитателки. Мъжете пък неведнъж бяха подсещани от италианеца да прегръщат жените до себе си и да ги ухажват.

"Вече поне пет пъти идвам в България и вие всеки път ставате все по-хубава страна. Вие растете! Благодарим ви за това, че сте част от обединена Европа", каза Тото Кутуньо от сцената преди да ни посвети хита си от Евровизия "Insieme 1992".

Кутуньо изнесе "Serenata", а веднага след това последва тежката "Clandestino" за емигрантите.

Кулминацията на тричасовото шоу, разделено в две части с 15-минутна почивка, дойде с появата на Оркестъра на Класик ФМ и маестро Алтеризио Паулетти.

В края на първата част Кутуньо направи "китка" от песни, композирани от него за Адриано Челентано, а във втората продължи с хитове, писани от него за големия Жо Дасен.

Поредната изненада за публиката в Зала 1 дойде с появата на китариста Том Синатра и сицилианския тенор Джузепе Ранцани, който накара публиката да настръхне по време на изпълнението на безсмъртната песен на Лучо Дала "Caruso".

Тото Кутуньо каза "лека нощ" на София и публиката с "Моя страна, моя България" на легендата Емил Димитров. Макар да не бе научил безупречно българския текст, жестът му трогна залата и тя го изпрати на крака с дълги аплодисменти.