Първо ще се затвори северното платно от “Алея Яворов“ до ул.“Жендов“ (пред сградата на МВнР), а колите ще се движат двупосочно в южното.

След това поетапно с прехвърляне на движението в готовите участъци и работа по тези, които не са направени, до първия учебен звънец на 15 септември ще бъде готова и цялата отсечка до 4-ти км.

През втората половина на юни ще се направи и ремонт на транспортния подлез, който минава под “Цариградско шосе“ и отива в посока Телевизионната кула. Той ще бъде затворен за две седмици, докато се преасфалтира. Това съобщи кметът Йорданка Фандъкова, която провери как върви обновяването на булеварда при моста над река Искър, цитирана от "Преса".

В момента по булеварда се работи на две места - в участъка при моста над р. Искър до околовръстния път и между надлезите над булевардите “Ал. Малинов” и “Копенхаген”. Двата участъка трябва да са готови до 15 август, а целият ремонт ще приключи до 15 септември.

“Ремонтът върви по график. Работи се с удължено работно време. Благодаря на софиянци за търпението и искам да ги уверя, че лично проверявам всеки обект”, каза Фандъкова, цитирана от "24 часа".

Пренареждат паветета на "Дондуков"

В края на юни ще започне и очакваното още от миналата година пренареждане на стогодишните павета по “Дондуков“.  Ремонтът там ще е в участъка между Младежкия театър и ул. „Кракра”. Ще има и нови релси за едно от първите трамвайни трасета в столицата.

В линиите ще бъдат монтирани специални шумозаглушители които ще намаляват нивото на децибелите от преминаващите мотриси. Около спирките ще се изградят и перони под формата на малки островчета.

Ремонтът ще струва 10 млн. лв., а ще се пренаредят и плочките по тротоарите.

Естакадата на пресечката на булевардите „Гешов” и „България” ще започне да се изгражда наесен.

До края на юли пък ще приключи ремонтът на подлезите по бул. „България“ - към изхода за „Тодор Каблешков“ и „Гоце Делчев“. Реконструкцията на кръговото в голяма степен ще затрудни движението по „Цар Борис III”, а алтернативата е бул. „България”.