От полицията призовават завършващите ученици да не развалят празника с поведението си и апелират особено да не се пие и кара.

Срещу заснетите абитуриенти, които се показват от прозорците на автомобилите и шофьорите, които позволяват това, ще бъдат взети мерки след края на баловете, заявиха от СДВР.

Миналата година е имало над 100 подобни случая, като 90 процента от тях са били санкционирани. Глобата е 50 лв. И тази година от СДВР ще работят със Столичната община и полицията ще може да ползва камерите на общината.

От МВР са се срещнали с училищните ръководства, с които са били набелязани сборните пунктове на абитуриентите, маршрутите, по които ще се придвижват и заведенията, в които ще празнуват. Екипи на полицията ще придружават завършващите по заявените маршрути и ще присъстват около посочените заведения.

От СДВР заявиха, че са извършени проверки и на лицензите на охранителите на заведенията. От полицията призовават и живеещите в София да подават сигнали на тел. 112, ако станат свидетели на нарушаване на реда.

Общо 131 училища ще празнуват балове в София от 23 до 31 май, съобщиха от столичната полиция.