До ареста се стигнало, след като вечерта на 23 май в Пето районно управление постъпил сигнал за водач, шофирал рисково лек автомобил „Ауди А-8”.

Установено било, че в часовете между 22.30 до 1.25 на 24 май, в отсечката от отбивката от бул. „Владимир Вазов” към бул. „Ботевградско шосе”, шофьорът умишлено ударил с аудито „Фолксваген Кади” в задната част, влачил го 7- 8 метра, отново го ударил и го обърнал по таван, след което  блъснал челно и лек автомобил „Сеат Алтеа”, а после изчезнал.

Оказало се, че преди това в село Казичене същият автомобил причинил друга катастрофа с два паркирани автомобила и отново избягал.

В хода на проведените издирвателни действия полицаите установили, че извършител е криминално проявеният Р.К. от София. След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура, той е привлечен като обвиняем за престъпление за хулиганство, отличаващо се с с изключителен цинизъм или дързост. За това престъпление Наказателният кодекс предвижда до 5 години затвор.

Наложена му е мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок до 72 часа. След изтичането им, ако прокуратурата поиска, съдът може да го остави за постоянно ареста.