Тази година продължава реконструкцията на Северен парк, в който са инвестирани 3 милиона лева. В момента се извършена и разширението на бул. “Ал. Малинов” в “Младост”. Започнал е ремонт на улици във вилната зона на “Горна баня”.

Предвижда се в Студентски град да започне реконструкцията на две по-големи улици. Започнали са и текущите ремонти по заявки на районни кметове. В по-крайните квартали са открити нови детски градини, изброи тя пред БНТ.

Като приоритети за лятото Фанкъдова очерта решаването на стартие проблеми на града и включването в новите политики за устойчиво развите. Това са транспортна инфраструктура, образование и околна среда. Полагат се усилия и за инвестиции в общинското здравеопазване, в социалната политика и в културната сфера.

И това лято продължава многомащабната строителна програма, за да се подобри инфраструктурата на града с инвестицията в градския транспорт. Предстои да пуснат в движение последните от новите 126 автобуси и се провежда процедура за още 110 нови. В последните години подмяната в средствата на градския транспорт е видим приоритет, изтъкна кметът.

Ремонтът на “Дондуков” започва през следващия месец от тротоарите. Започнати са ремонти на основните улици и булеварди и за радост вече няма огромни ями по “Цариградско шосе”, вълни по “Ботевградско шосе”. Това дава възможност да бъдат отделени средства за тротоари и за по-малки улици. За тази година се предвиждат 32 км ремонти на улици и булеварди и 28 км за тротоари.

Фандъкова подчерта, че строителният сезон е вече в разгара си.

"От май месец започнаха големи ремонти, които изискват ежедневна мобилизация, за да може минимално да се пречи на движението в града. Моят дневен ред е това – строителството”, увери тя.

По отношение на предстоящите наесен местни избори Фандъкова заяви, че няма да влиза в битки. За нея е важно кой каква работа върши. Според нея през последните години хората не вярват на обещания и виждат това, което може да се направи. 

За мен наистина е важен всеки ден, в който трябва да свършим работа за София, защото градът има още много проблеми”, каза тя.

Кметът обясни, че въпреки че изборите са тази година, те са още далече и едва ли хората мислят за тях, а гледат всеки ден какво се случва.

Фандъкова добави, че чува, че кандидат-кметове говорят колко голям е бюджетът на София, но, по думите й - милиард и половина е най-ниският бюджет на европейска столица. Важното е, че този бюджет се защитава и парите не падат просто от небето, подчерта тя.

Кметът разясни, че част от тези средства идват от гражданите на София, затова е важно да имат представа къде отиват. Останалата част са европари - проекти, които се защитават и се контролират стриктно.