За целта в най-скоро време летищните власти ще боядисат пода на салон "Пристигане" с три пътеки, всяка с различен цвят, които ще водят пътниците до съответния транспорт, който са избрали. Това става ясно от отговор на транспортния министър Ивайло Московски, с който БГНЕС разполага.

Практиката е заимствана от летища по света, които също се борят с "копърките".

Пътеките ще бъдат не само в различен цвят, но и с различно графично изображение, съответстващо на определено транспортно средство.

За обозначаване на пътеката, водеща до изхода за такситата, ще се използва жълт цвят. В зелен цвят ще бъде обозначена пътеката, която ще отвежда пристигащите до автобусите, а с тъмносин - тази, която води до новооткритата метростанция на летището.

В края на миналата седмица Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" е отнела правото за извършване на таксиметрова дейност на фирма "СК Стилтранс" заради установено въвеждане в заблуждение ползвателите на таксиметрови услуги.

"В тази връзка 117 таксиметрови автомобила следва да преустановят дейността си", посочва министър Московски.

През май репортаж на "Господари на ефира" показа как таксита с тройни тарифи подвеждат клиенти на летище София. Така от летището до центъра едно такси излиза по 60-70 лева, а може и повече.