Това решение е взето, след като приключи окончателно процесът по подбор и издигане на предпочитаните личности от районните партийни организации на техните конференции, съобщиха от пресцентъра на БСП-София.

Известни са също така и кандидатите за общински съветници, за районни кметове и кметове на кметства във всичките 32 села в Софийска област.

Всеки от 15-те избрани може да стане кандидат на БСП за кмет на София, но е възможно и да си направи писмен или устен отвод до Градската конференция или на самия форум, който ще се проведе на 25-и юли. Ако никой доброволно не се откаже от номинацията си, всичките 15 имена ще бъдат предложени за гласуване на конференцията от делегатите.

Предстои и провеждането на три кръгли маси. Първата е планирана за 8-и юли от 16,00 часа. Тя ще бъде с представители от културните среди и ще се проведе в столичния хотел „Анел”. Следващата ще бъде на тема „Образование”, а последната ще е за общинската икономика.

След провеждането на тези публични дискусии БСП-София ще приеме и предизборната платформа, с която ще се яви на предстоящия местен вот.

Списъкът с имената на предпочитаните личности за кандидат на БСП за кмет включва:

1. Корнелия Нинова

2. Калоян Паргов

3. Георги Кадиев

4. проф. Михаил Мирчев

5. Илияна Йотова

6. проф. Иван Данов

7. Евгения Живкова

8. Жельо Бойчев

9. Костадин Паскалев

10. Янаки Стоилов

11. Борислав Цеков

12. Румен Гечев

13. Панайот Бончев

14. Таско Ерменков

15. доц. Иво Христов

С най-много номинации са Нинова, Паргов и Кадиев.