Помещението е почти готово. То е с отделен вход и е само на метри от този на жп гарата, съобщава  "24 часа".

Помещението е 1500 квадрата, има фитнес, съблекални и треньорски кабинети. Ремонтът й трябва да приключи в началото на ноември.

Според специалисти, там могат да се поставят преместваеми трибуни за 800-1000 седящи места, за да могат да се правят състезания и турнири.

Залата е многофункционална. Размерите й - 48 на 30 м, позволяват в нея да се тренират няколко вида спорт като баскетбол и волейбол.  Има възможност и за три тепиха. Таванът е на височина 12,50 м, което пък позволява тя да се ползва и за художествена гимнастика.

Трибуните, таблата и другото задължително за всяка зала оборудване ще трябва да се осигурят от бъдещия наемател. В момента залата е собственост на НКЖИ, тъй като е част от гарата. Имало обаче идея държавата чрез транспортното министерство да я предостави на спортното ведомство, което да реши как и кой да я експлоатира.

От Министерството на младежта и спорта обявиха, че обмислят вариант залата да бъде предоставена на Българската федерация по художествена гимнастика.

Отпред - площадка за скейт, отдолу - пазар


Площадът пред Централна гара ще се превърне в площадка за скейт и екстремни спортове, а изоставените помещения отдолу - в пазар.

Целта е с обновяването на гарата да се преобрази и пространството, което от години събира клошари и се ползва за тоалетна. От Столичната община вече водят разговори със сдружението “София скейт сити”, което обединява спортни клубове, състезатели и бизнес.

“Имахме срещи с председателя на СОС Елен Герджиков и главния архитект Петър Диков. Набелязахме 3 места, които да се превърнат в зони за алтернативни спортове. Освен площада пред гарата, такива площадки ще се направят в Южен парк, втора част, и в бъдещия парк “Възраждане”, обясни Кирил Велков от “София скейт сити”.

Площадът пред гарата се нуждаел само от подмяна на настилките. Бил подходящ за каране на скейт, BMХ, лонгборд, паркур заради ръбовете, стълбите и цветарниците. Там могат да се събират и брейкъри. Новата скейт площадка трябва да е готова наесен.