Това съобщи още заместник-кметът по транспорта Любомир Христов при проверка на ремонта при Руски паметник.

800-метровият участък на бул. "Александър Малинов" - от бул. "Сахаров" до "бул. "Цариградско шосе", трябва да е готов до 10 август. След тази дата при подходящи условия ще се изпълни озеленяването в участъка, уточниха от Столичната община.

От утре за 20 дни изцяло ще бъде затворено кръстовището при Руски паметник, съобщи Христов.

Ново трасе и нови трамваи по "Цар Борис Трети"

Столичната община разработва апликационна форма по ОП "Региони в растеж" за финансиране на цялостна реконструкция на трамвайното трасе по бул. "Цар Борис Трети" от квартал "Княжево" до Съдебната палата, стана ясно още от думите на Христов.

В проекта е предвидена и доставка на нови трамвайни мотриси по подобие на реализирания проект на бул. "България". Търсените ефекти по думите на Христов са два - движение на трамваите по трасето с по-висока скорост и по-голям капацитет на превоз на пътници.

Пътни ремонти в график


В график се извършват останалите ремонти на транспортни обекти в столицата, посочи още Христов.

Става въпрос за моста на "Захарна фабрика", улиците "Акад. Борис Стефанов" и "Проф. д-р Иван Странски" в "Студентски град", както и изграждането на метростанцията на бул. "Черни връх" и ул. "Сребърна", поясни зам.-кметът.

Преди началото на учебната година ремонтите работи ще приключат, категоричен е той.

Кметът провери "Цариградско шосе"

Продължава и ремонтът на бул. "Цариградско шосе". В момента се работи в участъка от моста на "Яворов" до "Жендов" и връзките към бул. "Цариградско шосе".

Строителните дейности продължават и в северното платно на бул. "Цариградско шосе" в участъка от бул. "Копенхаген" до моста на река Искър, и от моста на реката до Околовръстния път, установи проверка на кметът Йорданка Фандъкова.

В участъците се изпълняват пътни работи и се изграждат тротоари, извършва се подмяна на ограничителни системи. Подходът при "Алея Яворов" към бул. "Цариградско шосе" ще бъде затворен за движение до 9 август, съобщиха от Столична община.