Решението за това ще бъде взето днес "на подпис",  допълни Борисов, като припомни, че преди месеци са дадени други 11 млн. лв.

"Сградата е правена през пръсти, няма изолации, всичко трябва да се смени", мотивира се премиерът.

По думите на правосъдния министър Христо ИВанов  тези 3, 8 млн. лв. ще са достатъчни сградата да бъде довършена до края на тази година

Преустройството на сградата стартира през март. Тя се намира на бул. „Ген. Скобелев“ № 23. 8-етажният комплекс е със застроена площ от 1703 кв. м. и е собственост на бственост на Министерството на правосъдието. Преустройва се за нуждите на Софийския районен съд и на Софийската районна прокуратура.

Борисов отбеляза, че са се разбрали с правосъдния министърда предложи на ВСС да обявят обществените поръчки за обзавеждането и оборудването. При приемането на новия бюджет през октомври ще им бъдат дадени тези пари, за да могат бързо да вървят поръчките, уточни Борисов.

След като сградата влезе в експлоатация, ще се освободи капацитет в сградата съда на "Римската стена", където ще може да влязат някои от институциите от Съдебната палата, а в Палатата ще се освободи място за Софийски градски съд, коментира министър Иванов.

На днешната инспеция присъства и кметът на София Йорданка Фандъкова заради въпросите, свързани с достъпа и паркирането около сградата.

"Нови 6 млн. лв. ще са необходими за тази реорганизация. Съгласно представения от Фандъкова план, трамвайните линии на бул."Ген.Скобелев" ще бъдат изместени, а тунелът, който излиза на ул."Фритьоф Нансен" ще бъде за автомобили", поясни Борисов

В инспекцията на сградата участваха още министърът на финансите Владислав Горанов и главният прокурор Сотир Цацаров.

8-етажната сграда бе първоначално собственост на Министерство на отбраната с цел да стане Националния армейски комплекс. За самото строителство й държавата похарчи около 32 млн. лева, което доведе до шумен скандал и съдебна сага.