Автомобилите ще се движат двупосочно в едната половина, трамвай номер 7 ще бъде спрян в участъка и заменен с автобус. Това съобщи зам.-кметът по транспорта Любомир Христов при проверка на ремонта на моста на "Захарна фабрика" и бул. "Сливница".

Реконструкцията на бул. "Витоша" на стойност около 8 млн.лв. е част от инвестиционната програма на Столичната община. Основната част от проекта е подмяната на релсовия път и ремонта на мостовото съоръжение над "България". Ремонтът предвижда подмяна на пътната настилка по булеварда, ново осветление и тротоари.

До началото на септември първият етап от работата трябва да приключи. В зависимост от трафика и метеорологичните условия ще се прецени дали да продължи ремонтът на бул. "Витоша" до входа на Южния парк или да остане за догодина, посочи зам.-кметът Христов.

Отпушват два булеварда

В края на август ще бъде възстановено движението на кръстовището на ул. "Сребърна" и бул. "Черни връх".

До средата на август ще бъде пуснато движението по бул. "Александър Малинов" в "Младост" между бул. "Цариградско шосе" и бул. "Андрей Сахаров", съобщи още зам.-кметът.

Мостът на "Захарна фабрика"


В срок се изпълнява рехабилитацията на моста на "Захарна фабрика" на стойност 3,5 млн. лв. Ремонт не е правен откакто мостът е построен. През пролетта имаше случаи на падащи отломки от съоръжението, състоянието му беше лошо, каза Христов.

Той информира, че на 6 август приключва работата в едното пътно платно на моста, на 7-ми започва работа в другата половина. Движението ще бъде прехвърлено в ремонтираната част. В момента се полага хидроизолацията, отбеляза Христов.

Той каза, че до началото на учебната година трябва да приключат всички ремонтни работи по съоръжението.

След като завърши работата по хидроизолацията предстои фрезоване на пътна настилка, ремонт на бордюрите, на тротоарите, полагане на нов асфалт, поставяне на ново осветление, отбеляза зам.-кметът.