Събитията и тази година ще се състоят в пет поредни недели с различна основна тема, съобщиха на пресконференция организаторите, предаде БТА.

Фестивалът дават възможност в този августовски месец градът да кипи на различни места и по този начин да усещаме пулса му. Важен е и икономическият ефект от него, който показва ясна тенденция за развитие на предприемачеството, отбеляза председателят на комисията по култура в СОС Малина Едрева.

Преобразуването на централни столични улици в зони за забавление ще започне от 2 август на кръстовището, известно като "Малките пет кьошета", с екологична тема. Ще участват биопроизводители, ще има съответна литература и работилници.

На 9 август София ще "диша" на ул. "Пиротска" с посветена на визуалните изкуства тема.

Литературата ще затвори за автомобили на 16 август ул. "Ангел Кънчев" и ще срещне гражданите на столицата със съвременни писатели, а на 23 август спортът ще завладее ул. "Цар Иван Шишман". Последната неделя на август е посветена на музика и танци на ул. "Оборище".

Организаторите отчитат все по-голям интерес към фестивала - както от посетителите, така и от участниците, включително и от чужбина. Тази година ще бъде направено социологическо проучване, което цели да изследва дали участниците се чувстват удовлетворени, оправдават ли се очакванията им и какво може да се направи за развитието на събитието.